Gepubliceerd op
dinsdag 7 maart 2023Aleida Berghorst

Veel Limburgers hebben zorgen over de toekomst. Hoe betaal ik de energierekening? Is er voor mij ook een goede baan en een betaalbaar huis? Blijft mijn dorp of wijk bereikbaar met het openbaar vervoer? Kunnen mijn kinderen en kleinkinderen in Limburg gezond opgroeien en zichzelf zijn?

Mijn naam is Aleida Berghorst. Ik ben inmiddels 8 jaar lid van Provinciale Staten en ik sta op plek 2 van de kandidatenlijst van de PvdA (lijst 7). Als kind groeide ik op in de bijstand. Mijn moeder heeft enorm haar best gedaan om ervoor te zorgen dat mijn zusje, broertje en ik niets tekortkwamen, maar een vetpot was het zeker niet. Ik ging rechten studeren in Nijmegen, omdat ik wilde opkomen voor mensen die dat niet voor zichzelf konden doen. Werkte in de thuiszorg om mijn studie te financieren en deed vrijwilligerswerk bij de Rechtswinkel in Venlo.

Ik heb ervaren dat een goed leven in Nederland niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Dat sommige mensen heel hard moeten knokken om hun hoofd boven water te houden en dat er mensen zijn die het gewoon niet in hun eentje redden. Voor die mensen wil ik opstaan en daarom ben ik met veel plezier al 8 jaar lid van Provinciale Staten.

De Provincie Limburg moet met sociale oplossingen komen voor jouw zorgen. Dat begint met politici die weten wat het is om met die zorgen te leven. En dat kan niet zonder een sterke PvdA in het Limburgs parlement. Stem daarom op 15 maart op de PvdA, Aleida Berghorst, lijst 7, nr. 2.