14
MRT
10:00u - 12:00u
Bizpoint Roermond
21
MRT
10:00u - 12:00u
Bizpoint Roermond
28
MRT
10:00u - 12:00u
Bizpoint Roermond
4
APR
10:00u - 12:00u
Bizpoint Roermond
11
APR
10:00u - 12:00u
Bizpoint Roermond
18
APR
10:00u - 12:00u
Bizpoint Roermond
25
APR
10:00u - 12:00u
Bizpoint Roermond
Gepubliceerd op
maandag 8 januari 2024Bijeenkomsten voor vrouwen met PTSS

Voor vrouwen in geüniformeerde beroepen met de diagnose PTSS is er niet altijd voldoende passende hulp beschikbaar die zich specifiek richt op vrouwen. Geüniformeerde beroepen zijn van oorsprong mannenberoepen en dat zien we ook terug in de hulpverlening voor deze doelgroep. Terwijl vrouwen gedeeltelijk duidelijk andere behoeftes hebben. Cruciaal bij deze bijeenkomsten is dat vrouwen niet als slachtoffers worden gezien, maar dat de bijeenkomsten positief ingestoken worden, iets dat in de huidige hulpverlening soms ontbreekt. Vooral het opbouwen naar kracht en zingeving maakt dat we voor een samenwerking met Krachtige Vrouwen Limburg gekozen hebben. In zeven bijeenkomsten gaan we werken aan weer kunnen deelnemen aan de maatschappij, zingeving en persoonlijke doelen te stellen.

Van klacht naar kracht
Vooral het opbouwen naar kracht en zingeving maakt dat hiervoor is gekozen voor de samenwerking met de inmiddels bewezen succesvolle methodiek van ‘Krachtige Vrouwen Limburg’.

Bij elkaar kunnen zijn met ervaringsdeskundigen, zonder vooroordeel, informeel en zonder goedbedoelde vaak pijnlijke adviezen door gebrek aan kennis en inzicht. Er is veel behoefte aan gesprekken, activiteiten en ontmoetingen bij vrouwen onderling. Eenzaamheid, stress en verdriet, hoe fijn is het om hier niet alleen in te staan? Om handvatten te krijgen om weer vooruit te kunnen.

‘Krachtige vrouwen Limburg’ 
Een traject waarbij voor de deelnemers persoonlijke groei centraal staat. 
Begeleiding van de deelnemers zal plaatsvinden door: Monique van Heesch en Monique van Erve, ze zijn ervaren trainers en ontwikkelaars van ‘Krachtige vrouwen Limburg’. Vrouwen ondervinden door meerdere rollen in hun dagelijks leven verschillende obstakels op hun pad naar welzijn. Door deel te nemen aan dit traject ontstaat bewustwording bij de deelneemsters, benoemen zij uitdagingen die zij ervaren in hun dagelijks leven en gaan ze in kleine groepjes aan de slag middels op maat empowerment, waarbij een duurzame oplossing het einddoel is. We gaan samen inzetten op duurzame veerkracht.

Oproep
Ben jij (of ken jij een vrouw met PTSS), meld je dan nu aan! (Deelname is gratis)

Op 14 maart van 10.00u – 12.00u is de eerste bijeenkomst bij Bedrijvencentrum Bizpoint, Produktieweg 1 in Roermond. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. 

De data voor de volgende zes bijeenkomsten worden spoedig bekend gemaakt op onze website. 
Aanmelden kan via info@sharepower.nl of via de aanmeldknop.