22
FEB
15:00u - 16:30u
Online
Gepubliceerd op
maandag 12 februari 2024Hoe seksueel gezond zijn jongeren in Limburg? 

Een bijeenkomst voor alle professionals die met of voor jongeren werken. 

Naar aanleiding van de publicatie van de landelijke onderzoeksresultaten ‘Seks onder je 25e’ 2023, organiseren wij een webinar waarin de onderzoeksresultaten van Limburg worden besproken. Daarnaast bieden we de optie tot het volgen van een online workshop. 

Wanneer: Donderdag 22 februari 2024 van 15:00 – 16:30 uur 

Programma

Deel I: Publicatie Limburgse onderzoeksresultaten ‘Seks onder je 25e’ 2023 Seks onder je 25e is het grootste landelijke onderzoek naar seks en relaties onder jongeren vanaf 12 tot 25 jaar. Tijdens het webinar worden de Limburgse cijfers toegelicht.  

Ondersteuningsaanbod seksuele vorming van de Limburgse GGD’en Professionals in het onderwijs, het welzijnswerk en de zorg hebben een belangrijke rol in de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Een goede seksuele vorming helpt kinderen en jongeren bij het aangaan van vriendschappen, het aangeven van wensen en grenzen en het maken van keuzes op seksueel gebied. Het Centrum Seksuele Gezondheid Limburg van de Limburgse GGD’en ondersteunt professionals bij het geven van seksuele vorming aan kinderen en jongeren. 

 Deel II: Workshops over de thema’s:  

o        Jongeren en sexting 
o        Seksuele- en genderdiversiteit  

 *Het is ook mogelijk om enkel deel I van het webinar te volgen.  

Aanmelden: Meld je aan voor het webinar via deze link.

Namens
Centrum Seksuele Gezondheid 
GGD Limburg-Noord
GGD Zuid Limburg 
Floor Noten