Gepubliceerd op
dinsdag 7 maart 2023Ingeborg Dijkstra

Ingeborg Dijkstra (1970) voelt zich letterlijk geroepen om zich voor de ChristenUnie in te zetten. De laatste jaren is ze steeds meer overtuigd geraakt om haar christelijke stem in de politiek te laten horen. Daarbij beschikt ze over veel werkervaring in diverse landen en brede mensenkennis vanuit haar onderwijs- en opvoedingswerk als pedagoog en leerkracht.

Ze heeft het lef om in gesprek te gaan en heeft in inmiddels ervaren hoe de contacten buiten de vergaderzaal vaak de belangrijkste zijn. Ze drinkt graag een kopje koffie, een wijntje of een biertje, terwijl ze luistert naar wat de ander beweegt en/of zorgen baart.

Zowel in haar werk als privé is Ingeborg graag bij mensen. Ze gelooft dat iedereen waardevol is. Of je nu heel jong bent of al wat ouder: iedereen doet ertoe! Ze wil zich sterk maken voor een samenleving waarin er plek is voor iedereen om zijn/ haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Vooral voor diegenen voor wie het volgen van een opleiding, de kans op een baan of het leven in algemene zin wat ingewikkelder is, wil Ingeborg zich inzetten. 

Ruimte voor elkaar, dat is de slogan van de ChristenUnie dit jaar. Voor Ingeborg betekent dat ruimte om mee te doen voor iedereen, ruimte voor landbouw en landschap en ruimte voor bereikbaar wonen.