Gepubliceerd op
zondag 12 maart 2023Marlou Absil

Mijn naam is Marlou Absil. Het is een onzekere tijd waarin we leven. Een tijd waarin we het vaker oneens dan eens lijken te zijn. Niet alleen in de politiek maar juist ook in de samenleving. Dit terwijl we de grote uitdagingen juist samen moeten aanpakken. Daarvoor is in ieder geval een betrouwbare en dienstbare overheid nodig. Met een provinciale politiek die oog en oor heeft voor de zorgen die er zijn, maar zeker ook de kansen die er liggen.

Voor die politiek wik me ook de komende periode opnieuw inzetten. Daarvoor is het bieden van perspectief aan jonge mensen en de zorg voor onze ouderen mijn belangrijkste doel. Het is mijn persoonlijke missie om bij te dragen aan een liefdevol en veilig thuis. Voor de ander maar uiteraard ook in mijn eigen gezin. Ik ben moeder van 5 kinderen in de leeftijd van 7 tot 19. Daardoor komt er al zoveel samenleving bij ons letterlijk aan de keukentafel en hebben we veel gesprekken over wat hen bezighoudt. Wat onze (oudere) ouderen bezighoudt heb ik vooral mogen ervaren voorzitter van de Raad van Toezicht van zorgcentrum Vincent Depaul.  Ik ben nu Statenlid in Limburg en voorheen ben ik wethouder in Peel en Maas geweest. Ook in de provinciale politiek hou ik me vooral bezig met de leefbaarheid, zorg en onderwijs.
Dat past het beste bij mijn persoonlijke drijfveren. Het  valt me op dat dit maatschappelijk nog steeds weggezet wordt als sectoren waarin vooral vrouwen werkzaam zijn en dat er in andere sectoren meer te verdienen valt. Dat vindt ik zo’n beperkende gedachte. Alsof wij vrouwen niet zelf in staat zijn om keuzes te maken.

Ik wil ook in de volgende periode me blijven inzetten voor een politiek klimaat waarin we het gesprek zoeken met elkaar en altijd het belang van Limburg en onze inwoners voorop stellen. Waarin we samenwerken om de grote vraagstukken van deze tijd aan te pakken Er is in deze tijd van polarisatie nog meer aandacht en liefde nodig. Ook of juist in de politiek. Daar wil ik me graag voor blijven inzetten. Op lijst 1 vind je me in Noord en Midden Limburg op plek 2 en op de Zuid Lijst op plek 33.