Gepubliceerd op
vrijdag 17 februari 2023Thea Jetten

Ik ben Thea Jetten, huidig fractievoorzitter en lijsttrekker van GroenLinks Limburg voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2023. Ik ben de politiek ingegaan omdat ik verschil wil maken. Dat doe ik in mijn werk bij IVN Limburg, in mijn privé leven en sinds 2019 in de Limburgse politiek.

Ik wil een mooiere, socialere, groenere, gelijkwaardige en gezondere provincie. Voor álle Limburgers en met name voor onze jongeren en toekomstige generaties. Want de keuzes die nu genomen worden hebben met name invloed op hun leven en leefomgeving. 

De manier waarop ik politiek bedrijf is niet standaard. Geen oneliners of met gestrekt been er in maar op de inhoud, verbindend, constructief, zoeken naar oplossingen en resultaten. Politiek voeren vanuit een visie en idealen. Ik noem het zelf GroenLinks met een zachte g. Andere noemen het politiek voeren op een vrouwelijke manier. Ik geloof dat deze tijd vraagt om een andere manier, hoe je die ook noemt. Want uiteindelijk staan we samen voor hetzelfde doel: een mooier, beter, socialer en groener Limburg. Voor ons en voor onze kinderen.