25
NOV
09:30u - 13:00u
Foroxity Filmarena Roermond
Gepubliceerd op
dinsdag 14 november 2023VEILIG, OVERAL EN ALTIJD

In het kader van de wereldwijde campagne Orange the World, stop geweld tegen vrouwen, nodigen wij jullie van harte uit voor ons evenement VEILIG, OVERAL EN ALTIJD op zaterdagochtend 25 november in Foroxity Filmarena Roermond. De samenwerkende vrouwenclubs van Limburg, organiseren met diverse hulpverleningsorganisaties deze ochtend die je niet mag missen. Limburg bundelt krachten en zet verandering in gang! Onder leiding van dagvoorzitter Tom Jessen gaan Renée Römkens, emeritus hoogleraar gender gerelateerd geweld en Milou Deelen, journalist-feminist in gesprek met het publiek over dit thema.

Als bijzonder hoogleraar hield Renée Römkens zich bezig met vraagstukken op het gebied van gender en geweld. Tevens was zij directeur-bestuurder van Atria, kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis en als onderzoeker hier werkzaam. Milou Deelen belandde in de wereld van feminisme en journalistiek nadat ze zich ruim vier jaar als toenmalig lid van het Groningse studentencorps Vindicat uitsprak tegen het daar heersende seksisme en daar viraal mee ging. Voor- en achteraf is er een informatiemarkt met hulpverleningsorganisaties zoals Veilig Thuis, Centrum voor seksueel geweld, Leger des Heils, Slachtofferhulp en anderen.


Wethouder Marianne Smitsmans (Roermond) verzorgt een algemene inleiding op het thema. Iedereen is van harte welkom! Ontvangst: 9.30 uur Kosten: € 5 (incl. koffie en lekkernij)
Voor kaartjes klik hier
Voor de flyer klik hier